Ken tätä joskus lukee niin saa luvan tietää että tällä hetkellä on tooooooosi angst-olo. Huomenna on koe ranskan 30 epäsäännöllisesti verbistä, joista pitää osata preesens, imperfekti, passé composé, futuuri ja konditionaalimuodot. Siitä vaan opettelemaan, NIIN!

Onneksi enää kaksi päivää koulua ja sen jälkeen pääsiäisloma... Eipä ole tähänkään blogiin tullut aikoihin kirjoiteltua, jotenkin mieleen tulee koko blogi vain silloin kun v*tuttaa :D

Saanen käyttää armotta vuodatuksen tilaa hyväkseni ja harjoittelen tähän. Hyvät ihmiset, ottakaa herranjestas opiksenne. 1) Älkää ikinä alkako lukemaan ranskaa  2) Jos nyt kuitenkin uhmaatte neuvoani ja luette jo, lopettakaa se AS SOON AS POSSIBLE  3) Älkää ikinä antako itsenne/kaverinne/lapsenne/tuttavanne aloittaa ranskaa A-kielenä. Se on kielellinen itsemurha.

Tästä lähtee, allekirjoittanut ei vastaa kirjoitusvirheistä:

Aller = mennä: Je vais, tu vas, il va, nous allons, vous allez, ils vont

Avoir = omistaa: J'ai, Tu as, il a, nous avons, vous avez, ils ont

Boire = juoda: Je bois, tu bois, il boit, nous buvons, vous buvez, ils boivent

Courir = juosta, je cours, tu cours, il court, nous courons, vous courez, ils courent

croire = uskoa, luulla, je crois, crois, croit, vrouons, crouez, crouent

JNE. Ei näissä nyt vielä mitään, mutta opetellaanpas epäsäännöllisiä futuuri- ja konditionaalimuotoja. :)))) Jes, tällä hetkellä tekisi mieli kaivaa lukion ainevalintakortti esille ja vetää koko ranska vahvasti yli. Ja kaiken lisäksi särkee vähän joka paikkaan, joten huomenna kouluun = ei todellakaan!