Viimeisiä päiviä lomaa viedään, ja ylihuomenna alkaa viides jakso. Loma on mennyt nopeasti ja tänään käytiin ostamassa kaikki ensi jakson kirjat. Ainoastaan ruotsin kakkosen kirjaa eli Galleri 2 ei löytynyt aluksi mistään (uutena eikä käytettynä), ja jostain jo väitettiin että se painos on loppu ihan joka paikasta. Saan sen nyt sitten lainaan yhdeltä koulukaverilta, onneksi :) Loppujenlopuksi löydettiin sitten toisesta suomalaisesta niitä uutena, mutta ei sitten enää viitsitty ostaa. Enhän minä niitä kirjoja muuten omaksi tarvitsisikaan, mutta jos aion kirjoittaa rakkaan toisen äidinkieleni (sarkasmia huom, inhoan ruotsia) niin sitten niitä voi myöhemmin kirjoituksiin valmistautuessa tarvita. No mutta eiköhän sen kirjan voi siinäkin tapauksessa, että päätän ruotsin kirjoittaa, jostain sitten lainata.

Viime jakson kurssien numeroista tiedän jo kolme, mutta kaksi pahinta vielä puuttuu. Terveystiedosta ja kemiasta saan ysin, etenkin kemiaan olen todella tyytyväinen! Minulla oli sen ykköskurssin kasin jälkeen kemian kanssa mieli aika maassa ja motivaatio alhaalla, mutta niinpä vaan onnistuin numerolla nostamaan! Enkusta puolestaan komeilee Wilmassa 10, mikä ei sekään haittaa yhtään. ;) Bilsasta odotan korkeintaan kasia ja matikka taas, no: Laskin tänään, että jos saan kutosen tai paremman, niin matikan keskiarvo pysyy silti ysissä... How sad. Oikeasti, minulta lähtee suoraan 12 pistettä ja yhdestä v-mäisestä yhtälöryhmätehtävästä pahimmassa tapauksessa 6 lisää, että ei tässä paljon hurraamisen aihetta ole.

No jos siirretään huomio niihin kursseihin, joiden kanssa on vielä jotain pelastettavissa :D Eli ensi jaksossa puurretaan seuraavien parissa:

ÄI3.1  Kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa
MAA5.5  Vektorit
KE3.5  Reaktiot ja energia
RUB12.4  Arkielämää pohjoismaissa
HI1.3  Ihminen, ympäristö ja kulttuuri

Näistä nyt sen verran, että ruotsissa on siis kyse ihan kakkoskurssista, meillä vaan merkitään hassusti ykkönen ruohon RUB:n perään. Hissasta meillä suositeltiin käymään kolmoskurssi ennen tuota ykköstä, joten yhden kurssin verran on jo hissaakin takana. Kemiaan lähden nyt paremmalla mielellä, kun taas matikan kirjaa selattuani ja todettuani että siinä on surullisen paljon samanlaista asiaa kuin neloskurssissa, en ole kovin toiveikas. Äikkä taas, nooh, toivotaan ettei ole kovin paljon puhejuttuja vaan mahdollisimman paljon aineistopohjaista kirjoittamasta ja lukemista. Ainoat asiat äikässä joita osaan.

Näillä mennään.